LariMar HR
Advies & Support
 

Over mij

Ik ben Marielle Jacobsen en de trotse eigenaar van LariMar HR Advies en Support.

Na mijn middelbare school en zoektocht naar een een vervolgstudie ben ik in 1996 gaan werken bij de gemeente Arnhem. Daar heb ik diverse ondersteunende en adviserende functies uitgeoefend, van sectorassistente, HR-adviseur en arbo-coördiator. In 2017 ben ik de wijde wereld ingetrokken en heb ik mijn ervaring op HR-gebied uitgebreid bij re-integratiebedrijven, lokale overheden, zorgverleners en onderwijsinstellingen.  

Mijn ervaring heb ik opgedaan in verschillende functies en verschillende werkgevers. De rode draad? Maatschappelijk betrokken en mensgericht.  In al mijn functies stond dienstverlening, professionaliteit, betrokkenheid en kwaliteit centraal.  Die waarden draag ik graag uit. 

Na jaren van loondienst, wat positief was qua financiële zekerheid, maar ook beperkend qua flexibiliteit in werkuren en invulling van taken, ben ik uiteindelijk begonnen als zelfstandige. Eerst samen met een vriendin en studiegenoot en vanaf 2020 solo met mijn bedrijf LariMar HR Advies en Support. De start viel samen met de tijd waarin de wereld stil stond door Corona en het online werken ineens een vlucht kreeg. Al met al heeft de stap naar zelfstandig ondernemerschap veel gebracht. Het was even wennen om zekerheden los te laten, maar het heeft me veel mooie ervaringen opgeleverd. Met loslaten krijg je juist veel terug. 


Start eigen bedrijf

De keuze om helemaal alleen te ondernemen  kwam op mijn pad. Op het moment dat mijn zakenpartner besloot weer in loondienst te gaan werken eind 2019 had ik heel duidelijk het gevoel dat ik juist verder wilde als ondernemer. Als je overal alleen voor staat kan dat intimiderend zijn. Maar voor mij was en is ondernemen vooral een avontuur. Er is geen gebaande weg en juist dat trekt aan. 


De naam LariMar past uitstekend bij mijn bedrijf en hoe ik in ondernemen sta. De naam is afgeleid van de gelijknamige edelsteen waaraan bepaalde eigenschappen worden toegedicht, zoals vrijheid, zelfverwerkelijking, je eigen koers varen en grenzen verleggen. Die betekenis én het feit dat de letters ook in mijn roepnaam voorkomen maken dat ik met trots de naam LariMar voer.   


In mijn bedrijf komen voor mij de krenten in de pap samen. De dingen die ik leuk vind en goed kan bied ik aan en tegelijkertijd ben ik ondernemer en baas over mijn tijd en agenda. Het werken op de achtergrond, waarbij ik jou als ondernemer mag adviseren over HR, ondersteunen en vooruit kan helpen vind ik super fijn. Het is voor mij ideaal zo: een fijne onderneming  die ik kan combineren met zorg voor mijn kinderen.   


Naast mijn werk

Werken vind ik leuk en belangrijk. Het geeft mij een stuk identiteit en zorgt voor persoonlijke groei. Maar ik werk echt om te leven Naast ondernemer en HR-deskundige ben ik moeder van 3 kinderen. Door en met hen leer ik nog steeds bij, ook over mezelf. Ik woon in de mooie gemeente Overbetuwe, net buiten een dorp. Hier is volop ruimte om te genieten van alles wat de stad te bieden heeft, maar ook de rust en ruimte om bij te tanken. 


Als ik niet werk zorg ik voor de nodige dieren in en om huis, hou ik van lezen en muziek (lekker plaatjes draaien, vooral jaren '70, '80 en '90), hou ik van koken (lekker met vrienden of familie), theater- en muziekvoorstellingen, pretparken bezoeken met de kinderen of lekker op de bank naar Netflix kijken. Mijn ideale vakantie is een combinatie van dingen zien, lekker eten (heerlijk als een ander kookt), zon, zee, strand, bergen. Route '66 staat nog op het verlanglijstje, evenals Nieuw-Zeeland. En wie weet woon ik ooit nog in het buitenland, ik sluit het niet uit.  


Waar ik het meeste voldoening uithaal? Als de mensen om me heen gelukkig zijn, stralen. Ik gun anderen hun succes. Het leven is voor mij namelijk geen wedstrijd, maar een reis die we samen maken. 


Ik streef naar een succesvolle, prettige samenwerking. Mijn werkwijze is transparant, ik ben laagdrempelig, ik doe wat ik zeg en heb een positieve instelling. Ik hou ervan nieuwe dingen te ontdekken en bijt me daar graag in vast, maar daarbij ben ik ook pragmatisch: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Je bent nooit te oud om te leren en te ontwikkelen wat mij betreft. En samen kun je de mooiste dingen bereiken. Dat wil ik ook graag voor jou doen. Als je meer wil weten over wat ik allemaal beroepsmatig heb gedaan kun je een kijkje nemen op www.linkedin.com/in/mariellejacobsen.


Interesse gewekt of nog wat vragen? Neem contact op en ik vertel je graag meer! 

  


 


 


 

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn